Slogan

online afspraak maken | contact
 

· HOME · Opleiding, vorming, training/coaching · OR · OR-opleidingen · HRM-opleidingen · Leiderschap · Trainingen · Binden en boeien ·

Organisatie

Binden en boeien

Boeien en binden zijn geen tegenpolen, maar vullen elkaar aan. Als wij het hebben over geboeide werkers zijn dat mensen met weinig binding met de organisatie waarvoor ze werken. Dat neemt niet weg dat ze veel binding kunnen hebben met andere mensen, ideeën of organisaties. Verbonden werkers zijn daarentegen niet per definitie mensen die niet geboeid zijn, zeker niet. Veel met de organisatie verbonden werkers zijn ook zeer geboeid door hun werk.

Een organisatie zal de verbonden werkers moeten kunnen binden met een aantrekkelijk identiteit, die wordt gecommuniceerd en doorvertaald naar alle aspecten van de bedrijfsvoering. Om ook boeiend te blijven, zal de organisatie moeten weten wat haar mensen boeit. Daar kan ze alleen achter komen door individuen op te zoeken en naar ze te luisteren. Opvallend is de neiging van organisatie op dit moment om eenzijdig te kiezen voor binden of boeien.

Een van de belangrijkste aspecten van het HRM-beleid wat met binden en boeien van uw medewerkers  te maken heeft is natuurlijk het leeftijdsbewustpersoneelsbeleid die in uw organisatie wordt gehanteerd. Niet alleen in de tijd van krapte op de arbeidsmarkt is het verstandig om daar iets aan te doen, maar juist ook in de fase dat het goed gaat in uw organisatie. Als de medewerker alleen maar gezien wordt als een nummer, dan  raken de “goede mensen” teleurgesteld en vertrekken naar een organisatie met meer ziel waar ze wel het gevoel hebben een bijdrage te leveren aan een zinvol geheel.

Bent u nieuwsgierig naar onze aanpak en ondersteuning, neem dan eens vrijblijvend contact met ons op om te kijken wat de mogelijkheden zijn die wij u te bieden hebben.